
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 539

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2157 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Morot stor 2.0 styck 5%
Olivolja till stekning 1.0 msk 5%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och strimla potatis och morot. Lägg över i ugnssäker form. Häll över lite olivolja. Salta lätt. Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.
- Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar. Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.
- Gnid in kycklingfiléerna med olivolja. Salta och peppra lätt.
- Hetta upp grillpanna utan fett och stek filéerna ett par minuter på var sida. Lägg över i ugnssäker form. Sätt in i ugnen de sista 15 minuterna brevid potatisen.
Kockens kommentar
Morötterna på bilden är blåsvarta i kanten. Detta pga att det är s.k. lila morötter. Det finns olika färgvarianter av morötter, lila, röda, vita m.fl. Smaken brukar vara snarlik de vanliga orangea morötterna och används på samma sätt.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel