
Färsfyllda tomater på rårisbädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och finriv morötter.
Finhacka champinjoner.
Skär paprika i små bitar.
Färsk paprika finhackas.
Skala och hacka vitlök. - Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en panna och stek vitlök, champinjoner, morötter och eventuell färsk paprika ett par minuter. Lägg åt sidan.
- Dela tomaterna på mitten och gröp ur innehållet. Blanda det urgröpta med det stekta, samt med färs och Kesella. Salta och peppra.
- Olja tomaterna på utsidan.
Fyll dem med färsblandning.
Lägg på skivad hårdost.
Lägg i smord ugnsform.
Sätt in i ugn cirka 35 minuter. - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Kockens kommentar
I stället för grillad paprika på burk kan man hacka färsk paprika och lättsteka den i lite matfett.