Färsfyllda tomater på rårisbädd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsfyllda tomater på rårisbädd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 640 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

...

Skapat av
Beatrice, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finriv morötter.
    Finhacka champinjoner.
    Skär paprika i små bitar.
    Färsk paprika finhackas.
    Skala och hacka vitlök.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek vitlök, champinjoner, morötter och eventuell färsk paprika ett par minuter. Lägg åt sidan.
  4. Dela tomaterna på mitten och gröp ur innehållet. Blanda det urgröpta med det stekta, samt med färs och Kesella. Salta och peppra.
  5. Olja tomaterna på utsidan.
    Fyll dem med färsblandning.
    Lägg på skivad hårdost.
    Lägg i smord ugnsform.
    Sätt in i ugn cirka 35 minuter.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

Kockens kommentar

I stället för grillad paprika på burk kan man hacka färsk paprika och lättsteka den i lite matfett.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem