
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3148 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min )
- Hacka oliver. Finhacka mynta. Skala och finhacka vitlök. Dela auberginerna på längden. Skeda ur innehållet i små bitar. Fetta in utsidan med lite matolja.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en panna och stek auberginebitarna mjuka i cirka 5 minuter.
- Blanda auberginehacket med färs, oliver, krossade tomater, mynta, vitlök, lite salt och peppar. Fyll detta i aubergineskalen. Lägg på skivad ost.
- Lägg auberginen i oljad ugnsfast form. Sätt in i ugnen i närmare 1 timme.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.