Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3148 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 610 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

...

Skapat av
Beatrice, Kockskolan

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Hacka oliver. Finhacka mynta. Skala och finhacka vitlök. Dela auberginerna på längden. Skeda ur innehållet i små bitar. Fetta in utsidan med lite matolja.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek auberginebitarna mjuka i cirka 5 minuter.
  4. Blanda auberginehacket med färs, oliver, krossade tomater, mynta, vitlök, lite salt och peppar. Fyll detta i aubergineskalen. Lägg på skivad ost.
  5. Lägg auberginen i oljad ugnsfast form. Sätt in i ugnen i närmare 1 timme.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

Passar till

Tomatsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem