Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rårisrisotto med fänkål och parmesan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 347 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och finhacka lök. Ansa och skiva fänkål. Strimla soltorkade tomater.
  3. Fräs lök, fänkål och tomathack med lite olivolja i en stekkastrull eller djupbottnad panna.
  4. Häll bort eventuellt överskottsvatten från riset och blanda ner riset i pannan. Slå på vin, vatten och fond. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Grovriv eller hyvla parmesan och blanda med riset.

Kockens kommentar

Råris bör kokas utan salt och inte i buljong. Salt gör att råris har en benägenhet att sluta sig och blir då för hårt. Rätten serveras som lätt måltid eller som tillbehör till mat. Läs mer > Så kokas ris.

Passar till

Enkel tomatsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem