
Rårisrisotto med fänkål och parmesan
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka lök. Ansa och skiva fänkål. Strimla soltorkade tomater.
- Fräs lök, fänkål och tomathack med lite olivolja i en stekkastrull eller djupbottnad panna.
- Häll bort eventuellt överskottsvatten från riset och blanda ner riset i pannan. Slå på vin, vatten och fond. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Salta och peppra.
- Grovriv eller hyvla parmesan och blanda med riset.
Kockens kommentar
Råris bör kokas utan salt och inte i buljong. Salt gör att råris har en benägenhet att sluta sig och blir då för hårt. Rätten serveras som lätt måltid eller som tillbehör till mat. Läs mer > Så kokas ris.