
Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1779 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Marinera: Ansa och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienserna inklusive pressad citronjuice. Lägg racksen i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tillbehör: Skala och tärna betorna. Lägg över i ugnssäker form. Häll på lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
- Racks: Ta upp racksen ur marinaden. Hetta upp en grillpanna på högsta värme och grilla hastigt till fin yta på båda sidorna. Lägg över i ugnssäker form. Slå på marinaden.
- Sänk ugnsvärmen till 150°C och sätt in köttet i 15 minuter. Ta ut och låt vila 5-10 minuter utan att täcka över.
- Ta ut betorna ur ugnen och blanda dem med rucola och pressad citronjuice.
Kockens kommentar
I brist på polkabetor används rödbetor. I brist på tamarisoja används annan japansk soja.
Näring: 80% av fettet sitter i fettkanten. En hel del förvinner ner i pannan när racksen tillagas.