Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammracks >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tamarimarinerade lammracks med ugnsbakade betor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1779 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 374 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammracks > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Marinera: Ansa och finhacka chilifrukten. Blanda alla ingredienserna inklusive pressad citronjuice. Lägg racksen i en bunke och häll över såsen. Marinera i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tillbehör: Skala och tärna betorna. Lägg över i ugnssäker form. Häll på lite olivolja och salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
  4. Racks: Ta upp racksen ur marinaden. Hetta upp en grillpanna på högsta värme och grilla hastigt till fin yta på båda sidorna. Lägg över i ugnssäker form. Slå på marinaden.
  5. Sänk ugnsvärmen till 150°C och sätt in köttet i 15 minuter. Ta ut och låt vila 5-10 minuter utan att täcka över.
  6. Ta ut betorna ur ugnen och blanda dem med rucola och pressad citronjuice.

Kockens kommentar

I brist på polkabetor används rödbetor. I brist på tamarisoja används annan japansk soja.

Näring: 80% av fettet sitter i fettkanten. En hel del förvinner ner i pannan när racksen tillagas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem