Indisk risgryta med quorn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citronjuice

 

 

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Babyspenat

20.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Indisk risgryta med quorn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2621 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 737 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citronjuice 0%

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%

Babyspenat 20.0 gram 0%

...

Skapat av
Pernilla

Tillagning (45 min )

  1. Tina quorn-bitarna. Skala och finhacka gul lök. Skala och skiva vitlök. Strimla salladslök. Finhacka chili och hacka tomater. Skala och skiva morot. Ansa/strimla paprika och koriander.
  2. Ris: Hetta upp margarin i en stekkastrull och fräs ris med hälften av löken i ett par minuter.
  3. Tillsätt saffran, paprikapulver och russin. Häll i vatten + fond. Låt småkoka under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
  4. Rör ner salladslök. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp lite margarin i en annan kastrull och fräs resten av löken med vitlök, chili, brödkrydda och tomater.
  6. Häll i vatten + fond. Låt koka ihop. Tillsätt quorn och morötter. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
  7. Tillsätt paprika. Låt sjuda i 2 minuter. Dra åt sidan, rör ner socker och koriander. Smaka av med salt och citronjuice.
  8. Rör ner yoghurt, eller servera den vid sidan av. Garnera med babyspenat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem