Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citronjuice 0%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%
Babyspenat 20.0 gram 0%
...
![]()
Skapat av
Pernilla
Tillagning (45 min )
- Tina quorn-bitarna. Skala och finhacka gul lök. Skala och skiva vitlök. Strimla salladslök. Finhacka chili och hacka tomater. Skala och skiva morot. Ansa/strimla paprika och koriander.
- Ris: Hetta upp margarin i en stekkastrull och fräs ris med hälften av löken i ett par minuter.
- Tillsätt saffran, paprikapulver och russin. Häll i vatten + fond. Låt småkoka under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
- Rör ner salladslök. Smaka av med salt.
- Hetta upp lite margarin i en annan kastrull och fräs resten av löken med vitlök, chili, brödkrydda och tomater.
- Häll i vatten + fond. Låt koka ihop. Tillsätt quorn och morötter. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
- Tillsätt paprika. Låt sjuda i 2 minuter. Dra åt sidan, rör ner socker och koriander. Smaka av med salt och citronjuice.
- Rör ner yoghurt, eller servera den vid sidan av. Garnera med babyspenat.