
Färsk spenatsoppa med getostfraiche
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Creme fraiche 1.0 dl 17%
Paprika röd 0.5 styck 1%
Hårt bröd 8.0 skivor 22%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull. Skölj spenaten i kallt vatten. Lägg den i kokande vatten och låt koka i 5 minuter. Häll bort spadet och hacka spenaten.
- Skär osten i tärningar. Blanda med fraiche och mixa till jämn tjock smet. Ansa och hacka paprikan i små tärningar. Blanda krämen med paprikan.
- Smält matfettet i kastrullen och vispa ner vetemjölet. Späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
- Tillsätt resten av vattnet, fond, grädde och spenat. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Salta och peppra.
- Häll upp och tillsätt en klick fraiche. Servera gärna hårt bröd till. Fraichen passar också som pålägg.