Färsk spenatsoppa med getostfraiche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Creme fraiche

1.0 

dl

Paprika röd

0.5 

styck

Hårt bröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsk spenatsoppa med getostfraiche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1931 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 468 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Creme fraiche 1.0 dl 17%

Paprika röd 0.5 styck 1%

Hårt bröd 8.0 skivor 22%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull. Skölj spenaten i kallt vatten. Lägg den i kokande vatten och låt koka i 5 minuter. Häll bort spadet och hacka spenaten.
  2. Skär osten i tärningar. Blanda med fraiche och mixa till jämn tjock smet. Ansa och hacka paprikan i små tärningar. Blanda krämen med paprikan.
  3. Smält matfettet i kastrullen och vispa ner vetemjölet. Späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
  4. Tillsätt resten av vattnet, fond, grädde och spenat. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Salta och peppra.
  5. Häll upp och tillsätt en klick fraiche. Servera gärna hårt bröd till. Fraichen passar också som pålägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem