Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hårt bröd

8.0 

skivor

Hårdost

100.0 

gram

Smör normalsaltat

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk enkel spenatsoppa med ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2460 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 504 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hårt bröd 8.0 skivor 17%

Hårdost 100.0 gram 15%

Smör normalsaltat 100.0 gram 30%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Hårdkoka ägg. Spola dem i kallt vatten så att de kallnar. Skala och halvera äggen när de kallnat.
  2. Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
  3. Tillsätt resten av vattnet, fond, grädden och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp varm soppa och lägg i ägghalvor. Servera gärna hårt bröd med god ost till.

Passar till

Pocherade ägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem