
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Hårt bröd 8.0 skivor 17%
Hårdost 100.0 gram 15%
Smör normalsaltat 100.0 gram 30%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg. Spola dem i kallt vatten så att de kallnar. Skala och halvera äggen när de kallnat.
- Smält matfett i en stor kastrull och vispa ner vetemjölet och späd med lite vatten. Vispa ut mjölet ordentligt.
- Tillsätt resten av vattnet, fond, grädden och den frysta spenaten. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp varm soppa och lägg i ägghalvor. Servera gärna hårt bröd med god ost till.