
Enkel rödvinssås med honung
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0
Recept: 511 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vinsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del.
- Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.
- För tjockare sås: Rör ut lite matlagningsmjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om.
Kockens kommentar
Passar bäst till kötträtter. För finare såser se länkarna i ingredienslistan under Kockskolan.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)