
Marsipanhjärtan med apelsinsmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2104 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Koka upp vatten med smör. Vispa ner mjöl och låt sjuda tills degen släpper från botten. Häll över i en bunke och låt kallna.
- Finriv apelsinskal (endast orange ytan). Blanda apelsinskal, smulad/riven mandelmassa och florsocker med smöret. Knåda samman till jämn deg. Om degen är kladdig tillsätts mer florsocker.
- Kavla ut massan till cirka 1/2 cm tjocklek. Stämpla ut hjärtan med pepparkaksform.
- Koka upp vatten i en kastrull och ställ en lagom stor, djup tallrik över. Smält choklad i tallriken.
- Pensla marsipanhjärtan med choklad. Garnera med strössel. Låt stelna, helst i kylskåp.