Marsipanhjärtan med apelsinsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 25

Kockskolan:

 

Om marsipan >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marsipanhjärtan med apelsinsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2104 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 26 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om marsipan > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Koka upp vatten med smör. Vispa ner mjöl och låt sjuda tills degen släpper från botten. Häll över i en bunke och låt kallna.
  2. Finriv apelsinskal (endast orange ytan). Blanda apelsinskal, smulad/riven mandelmassa och florsocker med smöret. Knåda samman till jämn deg. Om degen är kladdig tillsätts mer florsocker.
  3. Kavla ut massan till cirka 1/2 cm tjocklek. Stämpla ut hjärtan med pepparkaksform.
  4. Koka upp vatten i en kastrull och ställ en lagom stor, djup tallrik över. Smält choklad i tallriken.
  5. Pensla marsipanhjärtan med choklad. Garnera med strössel. Låt stelna, helst i kylskåp.

Kockens kommentar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem