Chokladnougat med mandel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 24

Kockskolan:

 

Så skållar man >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladnougat med mandel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 567

Kcal / portion: 177

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4255 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 39%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 31 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så skållar man > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
  2. Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
  3. Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över.
  4. Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.
  5. Klicka ut i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan i kallt.
  6. Förvaras i burk, bäst med smörgåspapper mellan lagren.

Kockens kommentar

Skålla mandel: Koka oskalade mandlar någon minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Tryck ut kärnorna ur skalet med fingrarna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem