
Chokladnougat med mandel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 567

Kcal / portion: 177

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4255 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 39%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så skållar man > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
- Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
- Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över.
- Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.
- Klicka ut i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan i kallt.
- Förvaras i burk, bäst med smörgåspapper mellan lagren.
Kockens kommentar
Skålla mandel: Koka oskalade mandlar någon minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Tryck ut kärnorna ur skalet med fingrarna.