Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2738 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt.
- Rör ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
- Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Ställ muffinsformarna på en ugnsplåt och skeda smet i formarna.
- Sätt in nertill i ugnen i 15 minuter. Stick ner en trästicka i muffinsen, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).
Kockens kommentar
1 sats ger ca 20 små pepparkaksmuffins, eller 12 st stora.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk