Kastanj- och grönkålssill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kastanj- och grönkålssill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 1

Recept: 535 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 160 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Så lagas bladkål > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Koka upp lagen och låt svalna.
  2. Kastanjer: Enklast är om man hittar färdigkokta kastanjer. Färska kanstanjer tillagas i ugn i en timme (se sparat recept), varefter de läggs skalade i kokande vatten i 5 minuter.
  3. Skala och skiva lök.
    Riv görnkålen i mindre bitar.
    Skär sillen i bitar.
  4. Varva ingredienserna utom grönkålen i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska. Lägg grönkålen på toppen.
  5. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

Sill måste vara inlagd på rätt sätt, annars kan farliga bakterier utvecklas. Enklast är att använda färdig så kallad "inläggningssill" som finns att köpa i butik.

Kompletterande recept

Rostade kastanjer

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem