
Kastanj- och grönkålssill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 1
Recept: 535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Koka upp lagen och låt svalna.
- Kastanjer: Enklast är om man hittar färdigkokta kastanjer. Färska kanstanjer tillagas i ugn i en timme (se sparat recept), varefter de läggs skalade i kokande vatten i 5 minuter.
- Skala och skiva lök.
Riv görnkålen i mindre bitar.
Skär sillen i bitar. - Varva ingredienserna utom grönkålen i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska. Lägg grönkålen på toppen.
- Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.
Kockens kommentar
Sill måste vara inlagd på rätt sätt, annars kan farliga bakterier utvecklas. Enklast är att använda färdig så kallad "inläggningssill" som finns att köpa i butik.