Portvinssill med mung- och kidneybönor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 173
            Kcal / portion: 238
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 476 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Torkade bönor blötlägges i 10 timmar (över natt).
 - Koka upp lagen och låt svalna.
 - Blötlagda bönor kokas cirka 10 minuter. Färdiglagade bönor på burk sköljs.
 - Skär sillen i bitar.
 - Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag och portvin. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
 - Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.