
Småländsk lingonsill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 255

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1021 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Koka upp lagingredienserna. Låt kallna helt.
- Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple. Riv pepparrot.
- Varva sill, lök, äpple och pepparrot i en fin glasburk. Häll över kall lingonlag. Fyll på med vatten så att det täcker sillen. Garnera med färska eller frysta lingon.
- Sätt in i kylskåp i minst två dygn.
Kockens kommentar
Maling Hellström (receptgivaren): Hembakat rågbröd eller kavring är ett måste till...