Annes julinspirerade halstrade gladlax (förrätt)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 162
            Kcal / portion: 238
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlök.
Skala och finhacka eller finriv ingefära.
Skär lax utan skinn i portionsbitar. - Hetta upp smör+matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.
 - Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 minuter.
 - Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.
 - Hetta upp grillpanna utan matfett på högsta värme och halsta laxen i 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).
 - Lägg upp laxen och rödlöksröran över.
 
Förrätter
- Brödförrätt
 - Salladsförrätter ¤
 - (Sallad till maten >)
 - Gröna förrätter
 - Kall förrättssoppa
 - Varm förrättssoppa
 - Blini-, crepes-, våffelförrätt
 - Fiskförrätter
 - Förrätt med räkor, kräftor
 - Hummerförrätter
 - Krabbförrätter
 - Förrätt med musslor
 - Ostronförrätter ¤
 - Övriga skaldjursförrätter
 - Köttförrätter
 - (Sillrätter >)