
Annes julinspirerade halstrade gladlax (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlök.
Skala och finhacka eller finriv ingefära.
Skär lax utan skinn i portionsbitar. - Hetta upp smör+matolja i panna på medelvärme och fräs lök med ingefära cirka 5 minuter tills mjuk och glansig.
- Tillsätt vin, balsamvinäger, sambal oelek, sirap och stjärnanis. Låt småkoka i 15 minuter.
- Strimla grönkål och tillsätt detta i pannan den sista minuten.
- Hetta upp grillpanna utan matfett på högsta värme och halsta laxen i 1-2 minuter på var sida (1 minut = lätt rå innuti).
- Lägg upp laxen och rödlöksröran över.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)