Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Olivolja

 

 

Dill

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 1

Recept: 697 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 225 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 8%

Olivolja 0%

Dill 0%

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och grovhacka palsternacka. Koka den i vatten+fond och grädde i cirka 5 minuter tills mjuk. Salta, peppra. Mixa till fin puré med mixerstav.
  2. Filéa apelsin (klyfta och ta av skinnet). Finstrimla spetskål och fukta kålen med apelsinvinäger.
  3. Hetta upp frityrolja till 180°C.
    Skala och hyvla svartroten med potatis­skalare. Fritera till gyllenbrun färg. Lägg över att torka på hushållspapper.
  4. Olja in pilgrimsmusslorna. Salta, peppra.
    Hetta upp grillpanna på hög värme och grilla musslorna ca 1,5 min på var sida.
    Lägg upp och garnera med dill.

Kockens kommentar

Som alternativ till spetskål kan vitkål användas, även om spetskål anses godare. Apelsinvinäger finns sällsynt i handeln. Som alternativ kan man smaksätta en fyllig vitvinsvinäger med apelsinjuice.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem