
Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 1
Recept: 697 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skala och grovhacka palsternacka. Koka den i vatten+fond och grädde i cirka 5 minuter tills mjuk. Salta, peppra. Mixa till fin puré med mixerstav.
- Filéa apelsin (klyfta och ta av skinnet). Finstrimla spetskål och fukta kålen med apelsinvinäger.
- Hetta upp frityrolja till 180°C.
Skala och hyvla svartroten med potatisskalare. Fritera till gyllenbrun färg. Lägg över att torka på hushållspapper. - Olja in pilgrimsmusslorna. Salta, peppra.
Hetta upp grillpanna på hög värme och grilla musslorna ca 1,5 min på var sida.
Lägg upp och garnera med dill.
Kockens kommentar
Som alternativ till spetskål kan vitkål användas, även om spetskål anses godare. Apelsinvinäger finns sällsynt i handeln. Som alternativ kan man smaksätta en fyllig vitvinsvinäger med apelsinjuice.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)