Julias lingonbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julias lingonbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 1507

GBR (GI) / port: 146

Recept: 3015 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 599 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Värm vatten till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om så att jästen löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett.
  3. Tillsätt övriga ingredienser, men spar lite av mjölet för senare utbakning. Bearbeta degen kraftigt i cirka 8 minuter för hand, eller 4 minuter i maskin, till smidig deg. Låt jäsa 30-40 minuter under duk.
  4. Forma: Ta ur och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen och forma till bullar eller limpor. Lägg på smord bakplåt el. på bakpapper. Nagga med gaffel och låt jäsa under duk i 30-40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Grädda mitt i ugn 25-30 minuter. Tag ut och låt kallna på galler under duk.

Kockens kommentar

Som tillval kan man t.ex. blanda in lite kummin, russin eller linfrö eller liknande.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsiktsbröd - grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem