
Marmeladkonfekt, konfektmarmelad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 1984

GBR (GI) / port: 179
Recept: 1984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 58%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om konfektmarmelad > Äts ej
Om marmelad > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Koka upp juice och vatten i en kastrull. Blanda pektin med lite av sockret. Tillsätt och låt koka kraftigt i 1 minut. Rör om och tillsätt resten av sockret.
- Skumma bladningen (ta bort ev. skum). Dela blandningen i fler kastruller om olika färg önskas och droppa i karamellfärg.
- Häll upp massan i form(-ar) med rak kant. Massans höjd 1-2,5 cm (hel sats med 2,5 cm kuber = 15x25 cm form). Låt massan kallna/stelna i 2-3 timmar.
- Stjälp upp marmeladen på smörpapper. Skär i tärningar. Rulla dem i socker. Låt bitarna torka i rumstemperatur. Vänd dem några gånger.
Kockens kommentar
Annan fruktjuice kan också användas. Marmeladkonfekt är en variant av marmelad. Läs mer > Om marmelad.
Alternativ: Låt marmeladen kallna i form över natt. Häll socker i en plastpåse och och skaka marmeladbitar försiktigt i påsen. Låt torka. Marmeladen förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Hållbar cirka två veckor.
Vattenreduktion = avdunstad vätska. Läs mer > Om vattenförändringar.