
Choklad- och apelsinflingor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 30
Recept: 2110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 33%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Smält smör i en kastrull.
- Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Läs mer > Så smälts choklad.
- Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.
- Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.
- Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering.
Kockens kommentar
Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare.