Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 155
            Kcal / portion: 284
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 1137 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 3%
Citronmeliss färsk 4.0 stjälkar 0%
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (30 min )
- Skala grapefrukt och apelsin. Dela i klyftor och filea (dra av klyftskinnet). Gröp ur kärnorna ur granatäpple. Plocka citronmelissblad.
 - Grovhacka valnötter.
 - Smält socker i stekpanna på medelvärme. Tillsätt valnötter, sedan balsamvinäger. Rör om. Lägg över på smörpapper. Varning för brännskada. Låt svalna.
 - Blanda försiktigt alla ingredienser utom citronmeliss. Lägg upp portionsvis och garnera med citronmeliss.
 
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)