
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 1
Recept: 756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skiva laxen. Klappa in socker och salt i fiskköttet. Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter.
- Finstrimla grönkål. Skala och fintärna mango och papaya.
- Pensla laxen med lönnsirap. Strö garnering frukttärningarna och toppa med grönkålsstrimlor.
Kockens kommentar
Portionsstorleken avser förrätt. Dubbla mängden om rätten önskas som huvudrätt och servera till exempel kokt potatis till.Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)