
Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1131 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Portvin 2.0 dl 27%
Sirap ljus 0.5 dl 20%
Kanelstång 5 cm 2.0 styck 2%
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Sås: Häll ingredienserna i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.
- Pepparkaksströ: Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.
- Fikon: Halvera. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)