
Saffran- och mandelkräm, smörgåspålägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 1
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skålla mandel (koka 1 minut) och skölj den hastigt i kallt vatten. Skala mandeln (tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna).
- Ansa paprika, ta bort det vita. Skala och skiva vitlöken.
- Häll allt utom citronen i en mixer. Tillsätt pressad citron. Lättsalta. Mixa till lagom konsistens.
- Serveras på hårt bröd.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)