Saffran- och mandelkräm, smörgåspålägg
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 332
            Kcal / portion: 316
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 27%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skålla mandel (koka 1 minut) och skölj den hastigt i kallt vatten. Skala mandeln (tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna).
 - Ansa paprika, ta bort det vita. Skala och skiva vitlöken.
 - Häll allt utom citronen i en mixer. Tillsätt pressad citron. Lättsalta. Mixa till lagom konsistens.
 - Serveras på hårt bröd.
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)