Ålsmör, smörgåspålägg
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 510
            Kcal / portion: 560
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 560 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 52%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Rensa ål från skinn och ben. Smöret bör vara rumsvarmt.
 - Mixa ål och smör i matberedare eller med mixerstav till jämn smet. Salta lätt.
 
Kockens kommentar
Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)