Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 113
            Kcal / portion: 144
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om kål > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
Om sallader > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (15 min )
- Skala och klyfta potatis. Stek den i panna med olivolja på medelhög värme i 5 minuter. Salta lätt.
 - Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Dela fetaosten i bitar. Kärna ur och klyfta äpple.
 - Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut.
 - Vänd ner feta och ta av från plattan.
 - Lägg upp och pressa citron över.
 
Kockens kommentar
Passar bäst till kötträtter.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)