
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 2
Recept: 578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om kål > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
Om sallader > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (15 min )
- Skala och klyfta potatis. Stek den i panna med olivolja på medelhög värme i 5 minuter. Salta lätt.
- Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Dela fetaosten i bitar. Kärna ur och klyfta äpple.
- Vänd ner äpple och grönkål i potatisen och stek någon minut.
- Vänd ner feta och ta av från plattan.
- Lägg upp och pressa citron över.
Kockens kommentar
Passar bäst till kötträtter.Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)