
Spindelgräddtårta med sockerkaksbotten
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5572 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 22%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen.
- Grovriv resten av chokladen. Vispa grädde fast med lite socker. Skiva bananer.
- Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat. Bred på ett lager vispgrädde. Lägg på skivade bananer. Strö över riven choklad. Täck med ett tunt lager grädde.
- Lägg på nästa sockerkaksskiva och gör likadant. Lägg på den sista sockerkaksskivan. Klä in tårtan med grädde. Använd en stekspade. Torka av tårtfatskanten.
- Häll smält choklad i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i en kanten. Spritsa ett spindelnät över tårtan.
Kockens kommentar
Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept. Se film Gräddtårta på sida > Om tårtor.