Rostade pumpakärnor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rostade pumpakärnor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 569

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 0

Recept: 800 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 49%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 35 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 15%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skölj pumpakärnorna väl.
    Låt rinna av.

  2. Tillagning i ugn
    Sätt ugnen på 175°C. Blanda kärnorna i en skål med lite matolja och salt. Lägg på ugnsplåt, gärna på bakplåtspapper.
    Bred ut kärnorna på plåten.

    Sätt in i ugn i 20-30 minuter tills de fått lätt bränd färg. Rör om någon gång och se till att de inte blir för brända.

  3. I stekpanna
    Blanda med olja och lite salt.
    Stek kärnorna på ganska hög värme i cirka 5 minuter tills gyllenbruna och krispiga.

  4. Torrosta
    Man kan torrsteka i panna eller i ugn utan matfett, men de blir inte lika krispigt goda.

Kockens kommentar

Kärnorna skall vara krispiga när de är klara. Matolja gör skalen spröda. Torkade pumpakärnor kan man hitta i livsmedelbutiker. Har du köpt en pumpa, så ta tillvara kärnorna. Kärnorna är goda som snacks.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem