Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Paprikapulver 1.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Hårdost riven 1.0 dl 9%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Det behöver inte vara helt färdigkokt. - Ansa och skiva purjolök.
Riv eller tärna morötter.
Skala och kärna ur pumpan.
Grovhacka pumpaköttet.
Tärna köttet. Riv ost.
Sätt ugnen på 200°C. - Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs lök och morötter några minuter utan att bränna. Tillsätt pumpa och kött.
Stek ytterligare i några minuter.
Blanda med riset. - Vispa samman ägg, grädde, salt och paprikapulver. Tillsätt riven ost.
- Smöra en ugnssäker form.
Häll i det stekta. Häll över äggblandning.
Sätt in i ugn i cirka 30 minuter.
Kockens kommentar
Grädden kan ersättas med mjölk.