Gratinerad köttfärspasta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

Om pastasåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gratinerad köttfärspasta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1912 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 404 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

Om pastasåser > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och finhacka/skiva lök.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg. Finfördela med trägaffel eller dylikt. Tillsätt löken och låt steka med färsen.
  5. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Smöra en ugnssäker form. Varva pasta och köttfärsröra i formen. Grovriv ost över. Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik. Bolognese är namn på köttfärssås med ursprung från Bologna i Italien. Läs mer > Om pastasåser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem