
Gratinerad köttfärspasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1912 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka/skiva lök.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg. Finfördela med trägaffel eller dylikt. Tillsätt löken och låt steka med färsen.
- Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form. Varva pasta och köttfärsröra i formen. Grovriv ost över. Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik. Bolognese är namn på köttfärssås med ursprung från Bologna i Italien. Läs mer > Om pastasåser.