Fullkornspasta med chilipesto, pinjenötter och feta
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 214
            Kcal / portion: 686
            GBR (GI) / port: 14
Recept: 2742 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
 - Rosta pinjenötter några minuter i panna på hög värme utan matfett tills de fått färg. 
 - Strimla soltorkade tomater. 
 - Häll bort pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen. Smula ner fetaost och tillsätt tomat och pesto. Blanda. Strö över rostade pinjenötter.
 
Kockens kommentar
Pesto smaksatt med chili finns att köpa i butik. Testa gärna att byta ut mot vanlig eller annan smaksatt pesto. Soltorkade tomater finns att köpa färdigstrimlade på burk. Komplettera gärna med hackad korv i anrättningen.