Ostpanerad kycklingschnitzel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så panerar man >

 

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ostpanerad kycklingschnitzel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2288 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 442 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så panerar man > Äts ej

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).
  3. Panera: Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i sopptallrik. Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet. Rulla dem i osten. Låt vila en stund så att panyren fäster på köttet.
  4. Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika. Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.
  5. Steka: Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Lägg i filéerna, inte för trångt i pannan. Sänk värmen något.  Stek filéerna 2-5 minuter på var sida beroende på hur utplattade de är. Köttet skall vara genomstekt. Salta och peppra ovansidan när vänd. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen. Tjockare skivor kan vändas flera gånger vilket underlättar genomstekning utan att bränna panyren.

Kockens kommentar

Schnitzel = tunn skiva. Ju tunnare desto kortare stektid. Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar. Filéerna skall bara vara precis genomstekta. Längre tid gör köttet torrt. Läs mer > Så pannsteks kyckling.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 140 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 300 Kcal, varav 47% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem