
Ostpanerad kycklingschnitzel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2288 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så panerar man > Äts ej
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).
- Panera: Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i sopptallrik. Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet. Rulla dem i osten. Låt vila en stund så att panyren fäster på köttet.
- Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika. Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.
- Steka: Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Lägg i filéerna, inte för trångt i pannan. Sänk värmen något. Stek filéerna 2-5 minuter på var sida beroende på hur utplattade de är. Köttet skall vara genomstekt. Salta och peppra ovansidan när vänd. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen. Tjockare skivor kan vändas flera gånger vilket underlättar genomstekning utan att bränna panyren.
Kockens kommentar
Schnitzel = tunn skiva. Ju tunnare desto kortare stektid. Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar. Filéerna skall bara vara precis genomstekta. Längre tid gör köttet torrt. Läs mer > Så pannsteks kyckling.
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotletten utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 140 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 300 Kcal, varav 47% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel