Friluftsplättar utan mjölk och ägg
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 151
Kcal / portion: 59
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1186 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Blanda de torra ingredienserna mjöl, torrmjölk (mängd enligt anvisning på förpackning motsvarnde vattnet) och salt. Packa i plastpåsar i lagom dagsportioner. Skriv på påsen behov mängd vatten.
- Tillagning: Blanda pulvret med vatten. Smält matfett i panna och rör ner i smeten (=pannan blir infettad, därefter behövs inte mer fett i pannan).
- Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannan. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
- Vänd pannkakan då ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.