Friluftsplättar utan mjölk och ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 20

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friluftsplättar utan mjölk och ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1186 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 39 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Blanda de torra ingredienserna mjöl, torrmjölk (mängd enligt anvisning på förpackning motsvarnde vattnet) och salt. Packa i plastpåsar i lagom dagsportioner. Skriv på påsen behov mängd vatten.
  2. Tillagning: Blanda pulvret med vatten. Smält matfett i panna och rör ner i smeten (=pannan blir infettad, därefter behövs inte mer fett i pannan).
  3. Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannan. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
  4. Vänd pannkakan då ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.

Kockens kommentar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem