
Pommes de terre crêpes, fransk råraka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 322

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1288 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala potatis och lök och riv det fint. Lägg över i såll och pressa ut vätskan.
- Blanda med ägg. (Kan blandas i matberedare för finare konsistens).
- Hetta upp matfett i stekpanna på hög värme. Häll i en skopa smet och platta ut till en tunn raka. Stek till fin yta och vänd rakan. Salta.
- Tärna rotfrukter. Servera dem råa eller lätt stekta till rakorna.
Kockens kommentar
En fransk pommes de terre crêpes (potatispannkaka) innehåller som regel råriven potatis och lök, blandat med ägg. Även annat kan ingå t.ex. mjöl och hackad persilja. En svensk råraka tillreds som regel av endast råriven potatis.