Pommes de terre crêpes, fransk råraka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal rakor: 4

 

Kockskolan:

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pommes de terre crêpes, fransk råraka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 322

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1288 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 347 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatispannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala potatis och lök och riv det fint. Lägg över i såll och pressa ut vätskan.
  2. Blanda med ägg. (Kan blandas i matberedare för finare konsistens).
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på hög värme. Häll i en skopa smet och platta ut till en tunn raka. Stek till fin yta och vänd rakan. Salta.
  4. Tärna rotfrukter. Servera dem råa eller lätt stekta till rakorna.

Kockens kommentar

En fransk pommes de terre crêpes (potatispannkaka) innehåller som regel råriven potatis och lök, blandat med ägg. Även annat kan ingå t.ex. mjöl och hackad persilja. En svensk råraka tillreds som regel av endast råriven potatis.

Alternativ

Raggmunk

Rårakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem