
Smörsås med fiskrom
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 431

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1292 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 38%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om smörsåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Martin" under bilden. Filmreceptet är inte identiskt med detta recept. Bland annat fräses inte löken och den behålls i såsen.- Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök. Skär kallt smör i matskedsstora bitar.
- Fräs schalottenlöken lätt i lite smör utan att bränna.
- Tillsätt vin och vinäger och låt koka ner till halv mängd (eller till 1/3-del).
- Montera: Vispa ner smör klickvis. När smöret gått samman med vätskan till slät sås tillsätts nästa smörbit. Fortsätt så med en bit i taget. Smaka av. Sila såsen.
- Tillsätt fiskrom och gräslök, eller använd den som garnering. Serveras såsen varm. Kan varmhållas på svag värme. Får inte koka. Läs mer > Om smörsåser.
Kockens kommentar
Denna sås passar till fisk. Forellrom har starkare fisksmak än löjrom. Annan billigare fiskrom som stenbitsrom går bra att använda.
Vattenreduktion = bortkokad vätska. Detta för att få korrekt angivelse av såsmängd och näringsvärden. Läs mer, klicka på begreppet.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)