Kemlagad kallfryst wasabiglass
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 370
            Kcal / portion: 281
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 2805 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 30%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Så tilllagas glass > Äts ej
Om glass > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Blanda wasabi, äggulor och socker.
Vispa det pösigt tills blandningen ljusnat. - Vispa grädden till fast skum.
 - Vänd ner äggsmeten försiktigt i grädden.
 - Sätt i frys 3-4 timmar. Rör om i smeten ofta under infrysningen för att minska på bildning av iskristaller.
 
Kockens kommentar
Glass för fullvuxna, det vill säga intressant glass med stingsmak. Tillagas glassen i glassmaskin ger lenare glass och allra bäst om glassmeten sjudes (läs mer > Så tillagas glass). Se recept via länk nedan.
Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)