Kemlagad kallfryst wasabiglass
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Så vispas grädde >

 

 

Så tilllagas glass >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kemlagad kallfryst wasabiglass

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2805 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 30%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 76 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Så tilllagas glass > Äts ej

Om glass > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Blanda wasabi, äggulor och socker.
    Vispa det pösigt tills blandningen ljusnat.
  2. Vispa grädden till fast skum.
  3. Vänd ner äggsmeten försiktigt i grädden.
  4. Sätt i frys 3-4 timmar. Rör om i smeten ofta under infrysningen för att minska på bildning av iskristaller.

Kockens kommentar

Glass för fullvuxna, det vill säga intressant glass med stingsmak. Tillagas glassen i glassmaskin ger lenare glass och allra bäst om glassmeten sjudes (läs mer > Så tillagas glass). Se recept via länk nedan.

Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.

Alternativ

Kallfryst glass i glassmaskin

Sjuden glass i glassmaskin

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem