
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 15 min.
- Smält matfettet och vispa ner mjöl.
Häll i mjölk under omrörning.
Låt småkoka i cirka 5 minuter. - Tag av kastrullen från plattan.
Vänd försiktigt ner potatisen i såsen.
Smaksätt med salt och peppar. - Garnera med dillkvistar.
Kockens kommentar
Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor.