
Ris ā la Campa, friluftsmat
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 7
Recept: 973 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka lök.Tärna aprikoser.
- Fräs (lättstek) löken i matolja några minuter på medeldelvärme, tills den är glansig men inte bränd.
- Tillsätt aprikoser, ingefära och honung.
Tillsätt snabbris och fräs det glansigt. - Tillsätt vatten och låt sjuda under lock tills vattnet dunstat (cirka 5 minuter). Salta och peppra.
- Servera med valfritt tillbehör t.ex. stekt eller kall burkskinka, torkat renkött, quorn eller varför inte med nyfångad fisk.
Kockens kommentar
QuornŽ (registrerat varumärke) är ett vegetativt halvfabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum.