Indisk linssoppa (friluftsmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Indisk linssoppa (friluftsmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 1

Recept: 664 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 566 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

...

Skapat av
Primus

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hacka gul lök.
    Skala och finhacka vitlök.
  2. Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt linser och tomatpuré och fräs i 1 minut under omrörning.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i ca 10 minuter under lock.
    Krydda med garam marsala, salt och peppar.

Kockens kommentar

Garam marsala är en kryddblandning från norra Indien med varierande sammansättning. Består normalt av 5-6 kryddor. Ursprungligen en het bitande krydda, som dock med tiden blivit något mildare och sötare. Finns i små burkar att köpa i handeln. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem