
Indisk linssoppa (friluftsmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 1
Recept: 664 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka gul lök.
Skala och finhacka vitlök. - Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt linser och tomatpuré och fräs i 1 minut under omrörning.
- Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i ca 10 minuter under lock.
Krydda med garam marsala, salt och peppar.
Kockens kommentar
Garam marsala är en kryddblandning från norra Indien med varierande sammansättning. Består normalt av 5-6 kryddor. Ursprungligen en het bitande krydda, som dock med tiden blivit något mildare och sötare. Finns i små burkar att köpa i handeln. Läs mer, klicka på ingrediensen.