
Lök- och potatissoppa (friluftsmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 314

GBR (GI) / port: 3
Recept: 629 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala lök, skiva den gula och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatis.
- Fräs (lättstek) lök och vitlök med olja i en kastrull på medelvärme några minuter tills löken är glansig men inte bränd.
- Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning och mjölk(pulver). Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills potatisen mjuknat. Krydda med salt och peppar.
- Servera gärna med bröd.