
Panngrillad porterhouse steak (T-bensstek) med bakpotatis och tomattapenade
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 867

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3467 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (2 tim + 4 tim )
- Marinera: Skär skåror i köttet med kniv. Bryt av rosmarinblad och putta ner i skårorna. Lägg köttet på ett fat och häll över olivolja. Täck med folie. Låt stå i rumstemperatur i 4 timmar.
- Baka potatis: Sätt ugnen till 225°C. Picka små hål i potatisen med en gaffel. Baka i ugnen 1-2 timmar eller mer. Baka gärna "för länge" (se kommentar). Känn med sticka när den är klar.
- Tapernade: Skala och finhacka vitlök. Finhacka oliver och soltorkade tomater. Häll alla tapernadeingredienserna i en mortel och stöt det till mos (eller använd en mixer).
- Grilla: Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills rykande het. Lägg på köttet (eller lägg på utegrill). Vänd köttbiten varje halvminut. För rosastekt totalt lika många minuter per sida som biffen är tjock mätt i centimeter. Låt köttet vila några minuter. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Servera: Lägg tapernaden i portionsskålar. Skär ett kors i potatisen och tryck till från sidorna så att den öppnar sig. Toppa med en klick gräddfil och något grönt. Lägg upp kött och tillbehör på tallrikar.
Kockens kommentar
Se till att börja med bakpotatisen "för tidigt". Den kan inte stå inne för länge, flera timmar förstör inte potatisen. Däremot är det hopplöst om man måste vänta på ofärdig potatis.