Toscapaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

 

Tillbehör:

 

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Toscapaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 520

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 5

Recept: 6580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 38%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 127 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Pajform (22-25 cm) > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Pajdeg: Smält matfett och låt det svalna.

    Häll mjöl, socker, bakpulver och matfett i en bunke och knåda snabbt ihop till deg.
    Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ formen i kylskåp.
    Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Fyllning: Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme, tills smöret har smält. Se upp så att den inte bränns vid. Låt svalna.

    Skålla (koka hastigt) mandeln i vatten.
    Tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna.

  3. Paj: Ta ut pajformen och häll i mandeln.
    Häll smörblandningen över mandlarna.

    Sätt in pajen på galler mitt i ugnen.
    Grädda i cirka 25 min till fin färg.
    Låt svalna. Lossa försiktigt från form.

Kockens kommentar

Byt gärna ut en del av mandeln mot andra nötter. Dessa kan med fördel rostas i torr panna några minuter för att få mer smak. Tårtan kan förvaras svalt i 3-4 dagar eller frysas. Tosca innebär i allmänhet finbröd med knäckigt mandeltäcke.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem