Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 520

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 5
Recept: 6580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 38%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Pajdeg: Smält matfett och låt det svalna.
Häll mjöl, socker, bakpulver och matfett i en bunke och knåda snabbt ihop till deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ formen i kylskåp.
Sätt ugnen på 200ºC. - Fyllning: Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme, tills smöret har smält. Se upp så att den inte bränns vid. Låt svalna.
Skålla (koka hastigt) mandeln i vatten.
Tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna. - Paj: Ta ut pajformen och häll i mandeln.
Häll smörblandningen över mandlarna.
Sätt in pajen på galler mitt i ugnen.
Grädda i cirka 25 min till fin färg.
Låt svalna. Lossa försiktigt från form.
Kockens kommentar
Byt gärna ut en del av mandeln mot andra nötter. Dessa kan med fördel rostas i torr panna några minuter för att få mer smak. Tårtan kan förvaras svalt i 3-4 dagar eller frysas. Tosca innebär i allmänhet finbröd med knäckigt mandeltäcke.