
Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1371 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skölj och borsta av musslorna.
Skala och skiva lök, liksom vitlök.
Skala rotfrukter och skär dem i kuber.
Skala och finhacka schalottenlök. - Lägg lök, vitlök och musslor i en kastrull.
Tillsätt lagerblad, pepparkorn och timjan.
Tillsätt vin och lite vatten. Låt koka några minuter tills musslorna öppnat sig.
Ta ur musslorna. Koka buljongen i 10 min.
Sila av buljongen och håll den varm. - Värm olja i en kastrull på medelvärme.
Låt rotfrukterna svettas i ett par minuter.
Tillsätt saffran och schalottenlök och låt det svetta med i ett par minuter. Tillsätt lite buljong och vitvinsvinäger. Låt puttra tills rotfrukterna är mjuka. Salta och peppra. - Lägg en hög rotfrukter mitt i djupa tallrikar.
Fyll på med buljong. Dekorera med dill och musslor. Övriga musslor vid sidan av.
Kockens kommentar
Knacka på de färska musslorna som är öppna. De som inte stänger sig kastas. Kokta musslor skall öppna sig. De som inte öppnat sig kastas.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)