Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 8

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1178 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 137 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Canderel

Tillagning (40 min )

  1. Ansa och hacka paprika och basilika. Tärna tomater. Hacka kapris. Skala och finhacka rödlök. Skiva vårlök. Skiva parmesan. Häll bort majsspad.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och Canderel (eller socker) i en stor bunke. Vispa ihop ägg och mjölk. Vispa ner lite i taget i mjölblandningen till en slät smet. Vänd ner majskorn, paprika, vårlök och basilika.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medel­värme. Häll ut klickar på ca 2 msk vardera i pannan och stek plättarna i 3 minuter på var sida till gyllene färg. Håll färdiga plättar varma.
  4. Salsa: Blanda i en skål tomat, basilika, lök, Canderel, balsamvinäger och kapris. Lägg salsa, sallad och rivost på plättarna.

Kockens kommentar

Stekta plättar kan frysas och sedan värmas t.ex. i microvågsugn. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem