
Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 147

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1178 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Ansa och hacka paprika och basilika. Tärna tomater. Hacka kapris. Skala och finhacka rödlök. Skiva vårlök. Skiva parmesan. Häll bort majsspad.
- Blanda mjöl, bakpulver och Canderel (eller socker) i en stor bunke. Vispa ihop ägg och mjölk. Vispa ner lite i taget i mjölblandningen till en slät smet. Vänd ner majskorn, paprika, vårlök och basilika.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelvärme. Häll ut klickar på ca 2 msk vardera i pannan och stek plättarna i 3 minuter på var sida till gyllene färg. Håll färdiga plättar varma.
- Salsa: Blanda i en skål tomat, basilika, lök, Canderel, balsamvinäger och kapris. Lägg salsa, sallad och rivost på plättarna.