
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 122

GBR (GI) / port: 0
Recept: 730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så skållar man > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om paté > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Karin Chädström
Tillagning (1 tim )
- Rensa böcklingen noga.
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
Koka upp vattnet med fond.
Ta upp gelatinbladen och lös upp dem i buljongen. Låt buljongen svalna lite. - Mixa böcklingen i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt buljongen. Mixa slätt.
Låt moussen stelna i kylskåp (30 minuter +). - Blanda gräddfil med hackad gräslök.
Skålla tomaterna (ej nödvändigt).
Halvera tomater och gröp ur innanmätet.
Fyll tomathalvorna med gräddfilssås. - Forma moussen med två varma matskedar.
Skölj dem ibland i varmt vatten.
Lägg upp på tallrikar.
Kockens kommentar
Skålla tomater: Koka upp vatten. Lägg ner tomaterna i 5-10 sekunder. Ta upp och skölj i kallt vatten. Skala dem.
Karin Chädström, född 1925 i Småland, var en känd kallskänka i Stockholm från 1945 till 1990. Hon arbetade i tur och ordning på Berns Salonger, Stadshuskällaren, Carlton Hotel, Riche, Appolonia Hotel, Operakällaren, Hasselbacken och Källaren Diana.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)