Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Balsamvinäger röd }

4.0 

msk

Råsocker

4.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 693

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2773 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 515 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Balsamvinäger röd } 4.0 msk 3%

Råsocker 4.0 msk 7%

Vatten 2.0 dl 0%

...

Skapat av
Karin Ihre

Tillagning (20 min )

  1. Balsamsirap: Koka upp vatten med balsamvinäger och råsocker och rör om tills sockret löst sig.
  2. Låt koka (reducera) till halva mängden. Ställ åt sidan. När den svalnar tjocknar såsen och får simmig konsistens.
  3. Skala och grovhacka rödlök. Skölj bönorna så att spadet försvinner. Skär fikon i klyftor. Skiva det rökta renköttet.
  4. Fräs löken i lite smör i en kastrull på medelvärme några minuter tills den mjuknat, utan att bli bränd. Tillsätt bönorna, fikon och nötter. Värm försiktigt.
  5. Servera med rökt renkött. Ringla över balsamsirap.

Kockens kommentar

Souvas betyder på samiska "liten rök" och är saltat, lättrökt renkött. Köttet är mjukt och mörkt och kan ätas som det är eller lättstekas i skivor. Frilutsmänniskan tillreder lämpligen balsamsirapen hemma och tar med den ut i naturen i en flaska.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem