Köttfärspaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Ägg

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärspaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 856

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3422 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 19%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 342 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tomatpuré konserv 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Ägg 1.0 styck 2%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader.
    Blanda mjöl, smör, vatten, rosmarin och salt i en bunke. Arbeta ihop till en deg.
    Tryck ut 2/3 av degen i en pajform.
    Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.
    Ta ut och sänk värmen till 175°C.

  2. Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök.
    Kärna ur och hacka paprikan, hacka även timjan och rosmarin, lägg allt i en skål.

  3. Stek finfördelad köttfärs i lite matfett på medelvärme tills den är genomstekt.
    Tillsätt hacket och stek ytterligare några minuter till fin färg. Salta och peppra.

  4. Rör ner créme fraiche och tomatpuré i köttfärsen. Lägg färsen i pajskalet.

  5. Kavla ut resterande deg. Skär ca 2 cm breda remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen. Pensla remsorna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugn i 30 min.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem