Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 856

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3422 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 19%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, smör, vatten, rosmarin och salt i en bunke. Arbeta ihop till en deg.
Tryck ut 2/3 av degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.
Ta ut och sänk värmen till 175°C. - Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök.
Kärna ur och hacka paprikan, hacka även timjan och rosmarin, lägg allt i en skål. - Stek finfördelad köttfärs i lite matfett på medelvärme tills den är genomstekt.
Tillsätt hacket och stek ytterligare några minuter till fin färg. Salta och peppra. - Rör ner créme fraiche och tomatpuré i köttfärsen. Lägg färsen i pajskalet.
- Kavla ut resterande deg. Skär ca 2 cm breda remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen. Pensla remsorna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugn i 30 min.