
Färsfyllda gratinerade rispaprikor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2052 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Så lagas ris > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och finhacka lök. Fräs den glansig i olja på medelvärme några minuter utan att bränna. Ta ur.
- Ris: Fräs riset glansigt i olja några minuter utan att bränna. Rör om.
- Tillsätt hälften av löken, vatten, fond och saffran. Sjud riset under lock på medellåg värme enligt anvisning på förpackning, cirka 20 minuter.
- Paprika: Dela paprika på längden. Ta bort vitt innanmäte och kärnor. Lägg paprikan i lättsaltat kokande vatten i 4 minuter. Tag ur och låt rinna av.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Färs: Bryn färs i olja på medelhög värme. Smula sönder färsen med en trägaffel. Tillsätt resten av löken, salt och peppar.
- Riv ost. Blanda färs med ris och fyll paprikorna. Lägg dem i smord ugnsform. Strö över ost.
- Gratinera i ugn cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Utan ris: Öka köttmängden något och använd även löken som ingick i riset.
Med svamp eller grönsaker: Ersätt riset med hackad stekt svamp, eller med frästa grönsaker.