Färsfyllda gratinerade rispaprikor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsfyllda gratinerade rispaprikor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2052 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 493 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Fräs den glansig i olja på medelvärme några minuter utan att bränna. Ta ur.
  2. Ris: Fräs riset glansigt i olja några minuter utan att bränna. Rör om.
  3. Tillsätt hälften av löken, vatten, fond och saffran. Sjud riset under lock på medellåg värme enligt anvisning på förpackning, cirka 20 minuter. 
  4. Paprika: Dela paprika på längden. Ta bort vitt innanmäte och kärnor. Lägg paprikan i lättsaltat kokande vatten i 4 minuter. Tag ur och låt rinna av.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Färs: Bryn färs i olja på medelhög värme. Smula sönder färsen med en trägaffel. Tillsätt resten av löken, salt och peppar.
  7. Riv ost. Blanda färs med ris och fyll paprikorna. Lägg dem i smord ugnsform. Strö över ost.
  8. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Utan ris: Öka köttmängden något och använd även löken som ingick i riset.

Med svamp eller grönsaker: Ersätt riset med hackad stekt svamp, eller med frästa grönsaker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem