
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 4428

GBR (GI) / port: 134
Recept: 4428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 40 min )
- Smält matfett och häll i filmjölk.
Värm till fingervarmt (ca 37 grader). - Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete, kummin, brödkryddor och havregryn. Låt svälla i ca 5 min.
- Blanda ner mjölet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 30 min).
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen till kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över bakduken och låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min.
Låt kakorna svalna under bakduk.
Kockens kommentar
1 sats ger 8 medelstora kakor.