Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Linfrön hela

2.0 

msk

Solrosfrön

1.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 4428

GBR (GI) / port: 134

Recept: 4428 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 6%

Portionsvikt: 1670 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Linfrön hela 2.0 msk 2%

Solrosfrön 1.0 msk 1%

Ägg 1.0 styck 1%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Smält matfett och häll i filmjölk.
    Värm till fingervarmt (ca 37 grader).

  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete, kummin, brödkryddor och havregryn. Låt svälla i ca 5 min.

  3. Blanda ner mjölet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 30 min).

  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen till kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över bakduken och låt jäsa i 30 minuter.

  5. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min.
    Låt kakorna svalna under bakduk.

Kockens kommentar

1 sats ger 8 medelstora kakor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem