Oststänger
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Vallmofrön

 

 

 

1 sats ger ca 24 st

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oststänger

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 335

Kcal / portion: 806

GBR (GI) / port: 14

Recept: 806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 24%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 241 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vallmofrön 0%

 

1 sats ger ca 24 st 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Ta ut smördgsplattorna ur frysen och låt dem bli rumsvarma.

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Smöra en ugnsplåt.
    Finriv parmesan.

  2. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
    Pensla smördegsplattorna med ägg.
    Skär varje platta på längden i tunna remsor (ca 12 st/platta).

  3. Håll i remsans båda ändar och vrid händerna mot varanda två gånger och
    dra samtidigt ut degen något på längden.
    Lägg remsorna på ugnsplåten.

    Strö över parmesan och salta lätt.
    Krydda efter behag (ej nödvändigt).

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills degen höjt sig och fått fin gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Oststänger av olika slag finns att köpa i handeln, men är aldrig lika spröda och luftiga som dessa. Dessutom är hemlagade oststänger ett prisvärt alternativ. Passar som drinktilltugg, till soppor m.m.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem